Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


   Oλοκληρώθηκε, 27-2-2015, η σειρά μαθημάτων: ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ από την Υπηρεσία <<Αγωγή Υγείας>> της Δ/νσης Νοσηλευτικής του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΕΡΥΘΡΟΥ  ΣΤΑΥΡΟΥ προς το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου μας.




     Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν, και φέτος, η κ. Ευαγ.  Μούρου.
    Το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται κάθε 3 χρόνια  με αξιοσημείωτη συμμετοχή και ενδιαφέρον από το προσωπικό του Σχολείου μας, που ενημερώνεται  έτσι  για τα νέα  επιστημονικά  δεδομένα σχετικά με την παροχή Πρώτων Βοηθειών  ιδιαίτερα σε  μαθητές, με έμφαση στην αντιμετώπιση σχολικών ατυχημάτων.
                                                                                      Μεργιανιώτη  Χαριστή
                                                                                      Σχολική  Νοσηλεύτρια


Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

2η ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ



    Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας η δεύτερη επιμόρφωση – τηλεδιάσκεψη  με  εισηγήτρια την κα Σπυροπούλου Βάσω , κλινική ψυχολόγο και  συστημική ψυχοθεραπεύτρια και θέμα:  «Επαγγελματική εξουθένωση – Burn out – Αγχώδεις διαταραχές , κατάθλιψη».
   Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν Σύλλογοι Διδασκόντων από  Σχολεία της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά.


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑ!





                                                        ΚΑΛΗ   ΑΠΟΚΡΙΑ!

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015






Ευχαριστούμε ιδιαίτερα:
  τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για τη συμμετοχή στην αποκριάτικη γιορτή και την προσφορά των κερασμάτων καθώς και
 τον κοινωνικό λειτουργό μας κο Βασ. Μαργαρίτη που μερίμνησε για τη ζωντανή μουσική της εκδήλωσης με την παρουσία του μουσικού κου Παν.  Μουρατίδη.

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ



  « Πρόγραμμα ενδοσχολικής Επιμόρφωσης με τηλεδιάσκεψη »

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά,  σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο Ειδικής Αγωγής  Μπαλαμώτη Γεώργιο , οργανώνει σειρά ενδοσχολικών επιμορφώσεων  για το διδακτικό έτος 2014-15.

Οι επιμορφώσεις αυτές θα διεξαχθούν στο Ειδικό Δημ. Σχολείο Πειραιά, μετά το πέρας του διδακτικού ωραρίου, από ειδικούς επιστήμονες στα θέματα της Ειδικής Αγωγής και θα προβληθούν σε άλλα σχολεία μέσω τηλεδιάσκεψης από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://meeting.sch.gr.

 Η δεύτερη επιμόρφωση – τηλεδιάσκεψη έχει προγραμματιστεί στις 24/02/2015 και ώρα 12:45  με  εισηγήτρια τη Σπυροπούλου Βάσω , κλινική ψυχολόγο και  συστημική ψυχοθεραπεύτρια και θέμα την  «Επαγγελματική εξουθένωση – Burn out – Αγχώδεις διαταραχές , κατάθλιψη».

Μετά από τα παραπάνω καλούμε το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου σας να παρακολουθήσει  τη συγκεκριμένη   επιμόρφωση – τηλεδιάσκεψη. 

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι στις 17/02/2015 θα  διεξαχθεί δοκιμαστική τηλεδιάσκεψη από τις 13:00 μέχρι τις 14:00 .

Για την τηλεδιάσκεψη  θα σας αποσταλεί ηλεκτρονική  πρόσκληση μέσω του http://meeting.sch.gr.  την οποία θα πρέπει να αποδεχθείτε. 
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΚΟΤΣΙΝΟΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
                                     
                                             
( Η  πρόσκληση αυτή εστάλη σε πολλά σχολεία της Διεύθυνσης Π.Ε. Πειραιά για να παρακολουθήσουν την Επιμόρφωση -  Τηλεδιάσκεψη. Όποιο σχολείο ή εκπαιδευτικός ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει μαζί μας στο 210 4136716 )