Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ

                                                                   







ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ANGELMAN





Το σύνδρομο Angelman (προφέρεται Έιντζελμαν ή Άγγελμαν) είναι νευρολογική γενετική διαταραχή με συχνότητα 1 : 20.000 γεννήσεις (μία ανά είκοσι χιλιάδες). Τα τυπικά κλινικά χαρακτηριστικά που εμφανίζει η πλειοψηφία των ασθενών με σύνδρομο Angelman περιλαμβάνουν: σοβαρή αναπτυξιακή και νοητική καθυστέρηση, διαταραχές λόγου, κινητικά προβλήματα ή προβλήματα ισορροπίας (κυρίως αταξικό βάδισμα), μικροκεφαλία και σπασμούς (οι οποίοι εμφανίζονται συνήθως σε ηλικία μικρότερη των 3 χρόνων). Επίσης, τα άτομα με σύνδρομο Angelman παρουσιάζουν ένα τυπικό προφίλ συμπεριφοράς το οποίο διακρίνεται από συχνά και αναίτια ξεσπάσματα γέλιου και χαρακτηριστικές αταξικές κινήσεις χεριών.
Ενώ τα άτομα με σύνδρομο Άγγελμαν (Angelman Syndrome – AS) έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά, οι ανάγκες τους πολλές φορές διαφέρουν. Για παράδειγμα, ενώ τα περισσότερα άτομα κατακτούν τη βάδιση από πολύ νωρίς, κάποια άλλα καταφέρνουν να περπατήσουν στην ηλικία των επτά ή οχτώ ετών, ενώ μερικά δεν τα καταφέρνουν ποτέ. Επίσης, λόγω της ατονίας και της δυσκολίας στην κατάποση κάποια άτομα χρειάζονται ειδικό σωλήνα σίτισης. Οι κρίσεις επιληψίας είναι ένα συχνό φαινόμενο του συνδρόμου και αρκετά δύσκολο να ελεγχθεί. Τα περισσότερα άτομα με AS έχουν παντελή απουσία λόγου, αλλά η δεικτική γλώσσα είναι πάντα καλύτερη από την εκφραστική, γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρίσκουν εναλλακτικές μεθόδους επικοινωνίας. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με AS, με την κατάλληλη και έγκαιρη εκπαίδευση και ένα δεκτικό και αρμονικό περιβάλλον μπορούν να αποκτήσουν αρκετές δεξιότητες.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15-2-2016

   

dimpikpapeir.blogspot.com

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

          ΠΙΚΠΑ   ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                

Πειραιάς, 15/2/2016


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Προς τους κ.κ. Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών / τριών

του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά


Σας ανακοινώνουμε, ότι την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου  2016 θα απουσιάζουν  από το σχολείο μας  τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής ( Κοιν. Λειτουργός, Νοσηλεύτρια, Εργοθεραπεύτρια, Ψυχολόγος Λογοθεραπεύτρια , Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό) ,  προκειμένου να λάβουν μέρος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.   


Ο διευθυντής του σχολείου

Κοτσινονός Σπυρίδων

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΛΗΨΙΑΣ-8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

    
dimpikpapeir.blogspot.com

ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

            ΠΙΚΠΑ   ΠΕΙΡΑΙΑ                                                                           

Πειραιάς, 10/02/2016


 2η Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Προς τους κ.κ. Γονείς & Κηδεμόνες των μαθητών / τριών

του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Σας ανακοινώνουμε  ότι κατά το διδακτικό έτος 2015-16 θα διεξαχθεί  στο σχολείο μας  πρόγραμμα κολύμβησης  στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στην πλαζ στα βοτσαλάκια.

Το πρόγραμμα  θα υλοποιείται  κανονικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη και σ’ αυτό θα συμμετέχουν μόνο όσοι μαθητές έχουν εξεταστεί κατά το τρέχον διδακτικό έτος 2015-16 από καρδιολόγο και δερματολόγο.

Όσοι γονείς επιθυμούν τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση και να προσκομίσουν τις βεβαιώσεις των γιατρών.

Η  εκπαιδευτικός  φυσικής αγωγής

ΛΑΖΑΡΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ


( Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 16/02/2016 και ορίζεται ως προθεσμία κατάθεσης των δικαιολογητικών η 26η /02/2016 )


ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ



…….υπογραφόμεν……………………………………………………. ………………………………………………………………… γονέας /κηδεμόνας  τ …μαθητ…………………………………………………………………………………

δηλώνω υπεύθυνα ότι επιτρέπω την συμμετοχή  του παιδιού μου στο πρόγραμμα κολύμβησης του σχολείου στις εγκαταστάσεις του ΟΠΑΝ στην πλαζ βοτσαλάκια κάθε Τρίτη και  Πέμπτη. Το πρόγραμμα θα υλοποιείται με υπεύθυνη τη γυμνάστρια Λαζαρίνη Γεωργία και η μετάβαση θα γίνεται με τα πόδια με τη συνοδεία εκπαιδευτικών.

Επίσης θα προσκομίσω στο σχολείο πρόσφατη ειδική βεβαίωση του τρέχοντος διδακτικού έτους 2015-16 από καρδιολόγο και δερματολόγο που θα αναφέρει ότι ο/η μαθητής/ τρια επιτρέπεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα.




Υπογραφή γονέα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ


dimpikpapeir.blogspot.com


               ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΙΚΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 

               ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: ΑΚΤΗ ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 3          

               ΤΗΛ: 2104136716 – 2104136774 

               FAX : 2104111202 

Προς τους κ.κ. Γονείς & Κηδεμόνες

 των μαθητών / τριών

του  Ειδικού Δημοτικού Σχολείου ΠΙΚΠΑ Πειραιά 

Ανακοίνωση 

Σας ανακοινώνουμε ότι την  Τετάρτη 10/02/2016 θα γίνει ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών μας.
Η ενημέρωση θα γίνει  στο χώρο του σχολείου στις 12:45 μ.μ. από όλους τους εκπαιδευτικούς και τις ειδικότητες.


Πειραιάς  08/02/2016 

Ο  ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΟΤΣΙΝΟΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ