Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΣΗ ΓΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το    δημοτικό θέατρο  Πειραιά   επισκεφτήκαμε   σήμερα   για να παρακολουθήσουμε  την παιδική παράσταση    με  τίτλο  '' Πόση  γη  χρειάζεται  α  άνθρωπος''  του Λ.Τολστόι. 

Ένας τεράστιος ήλιος δεσπόζει στη σκηνή, οι ακτίνες  του απλώνονται  σε όλη την οροφή και το θέατρο μεταμορφώνεται σε ένα τεράστιο χωράφι, σε ένα τεράστιο κομμάτι γης. 
Ξημερώνει… Σιγά- σιγά φωτίζεται η σκηνή και αποκαλύπτεται  ένας μικρόκοσμος που κυλάει μέσα του η ζωή, το φως της μέρας εισβάλλει από παντού και πλημμυρίζει όλους τους χώρους του ιστορικού θεάτρου. Τέσσερις αφηγητές, μπαίνουν αθόρυβα, γρήγορα, κάποιος τρέχοντας, άλλος με το τρίκυκλο ποδήλατο του, άλλος πετώντας... 
Είναι πανέτοιμοι  και αποφασισμένοι να πουν την «πιο μεγάλη ιστορία που έχει γραφτεί ποτέ»!!! Την ιστορία του Παχόμ, ενός αγρότη που ήθελε, ήθελε, όλο ήθελε. Την ιστορία του Παχόμ που από φτωχός αγρότης έγινε μεγαλοκτηματίας, και δεν σταμάτησε να αναζητά όλο και περισσότερη γη. Μια ιστορία για την απληστία, για τον Παχόμ που δεν χόρταινε με τίποτα!
Μόλις φτάσουν στη σκηνή θα συναντήσουν ένα σκιάχτρο, μια μεγάλη κούκλα, με μυστικές και υπερφυσικές ιδιότητες! Οι αφηγητές θα δώσουν ζωή στο σκιάχτρο που θα γίνει ο ήρωας του έργου, ο Παχόμ!!! 
Χρώματα, φώτα, ήχοι, χορός, τραγούδια, αυτοσχεδιασμοί, μεταμφιέσεις και αφήγηση γεμίζουν την αίθουσα για να χαρίσουν  την φαντασμαγορία ενός κλασικού έργου, ανεβασμένου σε ένα κλασικό θέατρο, μέσα από τη σύγχρονη ματιά νέων δημιουργών, μια εμπειρία μοναδική, τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους!
Μέσα από την παράσταση, τα παιδιά, απολαμβάνουν το παιχνίδι, το χορό και το τραγούδι και μυούνται στα βασικά συστατικά της θεατρικής πράξης. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου